Tips bij uiteenlopende scooterproblemen

Loop eerst dit stappenplan door:

 • Vervang je bougie, dit is vaak het probleem. Een nieuwe bougie kost bijna niks en kan je een hoop werk en geld besparen.
 • Controleer of je nog benzine hebt, ook al geeft je meter iets anders aan. Heb je benzine? Controleer dan of er benzine naar de carburateur gaat. Het kan zijn dat de leidingen verstopt zijn, dus haal even het slangetje van de carburateur en kijk of er benzine uitkomt.
 • De carburateur is vuil, of er zit een vuiltje in waardoor er geen benzine meer door de sproeier gaat. Open daarom altijd je carburateur eerst en blaas deze door met een luchtpistool.
 • Kijk of je bougiekabel, bobine en ontsteking nog goed zijn. Hou de bougiekabel vast met een tang, anders krijg je een schok. En kijk of hij met regelmaat vonkt. – Kijk of de luchtschroef van de carburateur op 1,5 / 2 slagen staat en draai de stationairschroef wat in.
 • Controleer op valse lucht, bij cilinder, uitlaat, luchtfilter etc.

Alles gecontroleerd, maar nog steeds niets? Neem contact op!

2 antwoorden
 1. Patrick
  Patrick zegt:

  Hoi,

  Ik heb een Speedfight 2, gekocht.
  Echter hij geeft geen vonk bij het kicken.
  Wat kan het probleem zijn?
  Ik heb een nieuwe bougie vervangen.(nog steeds niet)

  Beantwoorden
 2. wilco beense
  wilco beense zegt:

  hoi

  ik heb een peugeot zenith en ik wil daar van mijn carburateur van afstellen zouden jullie mij de afstel schema of info van door kunnen sturen zodat mijn peugeot zenith weer blijft lopen na het starten

  groetjes wilco beense

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *